Bilder og kommentarer

27.12.2004 Beklager men bildene er fjernet pga plassmangel

 

Forpiggen
Forpiggen er vanligvis kapteinens soverom. Som vanlig inntar kapteinen det beste rommet ombord. Her er det gode madrasser og god plass til kapteinen. Det er hylleplass på sidene slik at det er greit å stue vekk en del småting. Dekksluka medfører at det er lyst og mulighet til å lufte.
Dersom det kommer et ektepar/ kjærestepar som mannskap ombord, er kapteinen villig til å forhandle om rommet.

 

Byssa (babord)
For å lage varm mat/ drikke er det en primus med to bluss som må forvarmes med rødsprit og som bruker parafin som drivstoff. Det er ingen komfyr. Gryter, stekepanne og kaffekanne finnes i skapet under oppvaskkommen. Glass, kopper, asjetter og bestikk til fire personer finnes også ombord.

Det er oppvaskkom med spring (kaldt vann). Denne er til nå ikke benyttet da gryter eller eget vaskefat blir brukt i stedet.

Byssa består også av en hylle til en del mat. Denne er plassert over primusen.
Dessverre er det ikke ståhøyde i byssa. Det beste er å sitte på trappa ned til kahytta.

 

Doen (babord)
Doen består av et pumpetoalett der man kan velge om utslippet skal gå rett i sjøen eller til septikktank. Bak toalettet er det en nedfellsbar vask med spring (kaldt vann).
Over denne vasken er det et rom for å plassere toalettveska, toalettpapir og liknende.

 

Kartbordet (styrbord)
Kartbordet er det mest tekniske hjørnet ombord. Her er det VHF og GPS. Her er det greit med lys om man skal lese kart om natta. Dersom det er dårlig vær er det også greit å lese kart under dekk slik at kartet ikke forsvinner overbord eller blir for bløtt.
Under kartbordet er det en vanlig radio.

Her finnes også dieseltankmåler, vanntankmåler og voltmeter.

Alle elektriske brytere er også samlet her.

 
Hovedrommet
Hovedrommet består av en hjørnesofa på babord side som kan gjøres om til dobbeltkøye. Lengden er snaue 180 cm, så den passer ikke for lange personer. Foran denne står et bord som også kan brukes ute. På styrbord side er det også en sofa som kan brukes ved måltider. Denne køya er lengre enn den på babord side siden den er åpen bak (går ut under kartbordet).
 

 

 

Stikkøya (styrbord)
Stikkøya, som er bak kartbordet, strekker seg under benken i cokpiten. Denne køya er lang, men brukes helst som et sted for å plassere store ting som redningsflåte, ekstra seil med mer.

 
   

Stuerommet i kokpiten
Dette rommet inneholder tau, fendere, bøtter, fortøyningssaker, kjetting og ankere.

Seil og rigg
Båten har Bermudarigg, noe som betyr en mast med forseil (fokk/ genua) og storseil. Forseilet er montert på rulle, så dette er enkelt å rulle både inn og ut. Storseilet må heises med baugen mot vinden for at det ikke skal bli problemer.
De fleste tau er trekt tilbake til cokpiten. Det som ikke er, er spinnakerfallet. For å reve storseilet, må man også foran til masta for å feste revehullene i revekrokene. Mulig dette blir endret.