Felles mail som er sendt ut

Her legges kopi av mail som er sendt ut til alle som hadde meldt sin interesse den dagen mailen ble sendt ut.

Subject: April nyheter
Dato: Torsdag 22 april 2004

Båtpussen ble unnagjort med lue på så det var vel kjølig, men Gurine ble sjøsatt som planlagt den 14 april.
Hun fløt pent i år også og dagen etter kjørte jeg henne til Arendal der jeg har fått låne en båtplass frem til avreise.

I går (21 april) var jeg ute og testet henne et par timer. Det ser ut til at motoren sviver greit. Dermed er båten klar til neste steg som er litt seiling. Det er noen av dere som er interessert i en testtur. Jeg skal prøve å få invitert til dette, men tiden går fort nå og det er ikke sikkert det blir så mange anledninger.

Jeg har enda ikke fått i orden Russlandsbiten! Jeg skal purre på agenten min i slutten av uka, men jeg er enda optimist for at dette skal gå i orden. Alle nødvendige papirer for visum er levert for oss fire som trenger dette. Regner med å få dette tilbake i løpet av 12 dager (så lang tid det tar å få visum).

Jeg kommer til å ringe rundt til dere alle sammen før jeg reiser fra Arendal. Dette for en siste avklaring samt for å få en liten prat.
Jeg har også planer om å ringe dere en til to uker før dere stiller på etappen deres.

Jeg har mobil med meg så det er mulig å ringe meg hele tiden. Det er ikke sikkert det er dekning hele turen, men store deler skal gå greit.
Jeg har fått nytt mobilnummer: +47 975 59 331. Vennligst noter dette i tilfelle dere ønsker å få tak i meg. Jeg har oppdatert websiden slik at nummeret også står der.

I tilfelle dere vil kontakte andre som skal være med så finner dere kontaktinformasjon på: <skjult side>

Mvh Rune - 23 dager igjen til start.


Subject: Prøve!
Dato: Tirsdag 20 mars 2004

Hei alle sammen.

Før dere får lov å komme ombord som mannskap må dere klare følgende test:
http://www.sjovett.no/sjovettest.html

Lykke til.

Mvh Rune

Subject: Mars nyheter
Dato: Søndag 28 mars 2004

Våren er kommet!
Snøen forsvinner fort nå. Det ligger enda en del klatter igjen her i Arendal, men de forsvinner nok i løpet av et par uker.
I går tok jeg presenningen av båten. Det ble dermed klar til å sette i motoren. Dette skal jeg prøve å få gjort den kommende uka.
Det blir nok også vasking og polering denne uka. Skal prøve å bli ferdig med det meste før påske. Dermed kan Gurine komme på sjøen rett etter påske. Det gleder både hun og jeg seg til...

Alle invitasjoner for Russland er nå mottatt og visumsøknadene er sendt Liv Astrid i Oslo som vil levere de på konsulatet neste uke. Dermed håper jeg visumene går i orden snart. Det eneste som mangler da, er tillatelsen for turen gjennom selve Russland. Dette håper jeg jeg snart får beskjed om er gått bra fra agenten min i St. Petersburg.

Det er også kommet noen flere til som mannskap i det siste og de fleste etappene er fylt opp. Det er enda litt ledig fra 17 mai (ca Lista) til Ålesund. Dersom dere vet om noen som har lyst til å delta og som det passer for i mai, så gi de beskjed.

Det er nå 48 dager igjen og tiden går fort, men jeg tror det meste er under kontroll.
Dersom dere lurer på noe så ikke nøl med å ta kontakt.

Mvh Rune - http://home.no.net/solhoi/

Subject: Tidsplan
Dato: Onsdag 17 mars 2004

Hei alle sammen.
Jeg har fått et par spørsmål om tid man må møte opp til de forskjellige etappene. Jeg håper denne mailen gir en grei oversikt.
Dersom noe er uklart, vennligst ta kontakt.
Mvh Rune - http://home.no.net/solhoi/
60 dager igjen til start

Arendal - Stavanger (Tananger) 14(15) mai - 20 mai:
* Oppmøte Arendal kvelden 14 mai eller grytidlig 15 mai (planlegges med mannskapet senere)
* Alle hopper av på en gitt dato før etappeslutt.

Stavanger (sannsynligvis Tananger) - Ålesund 21 mai - 30 mai:
* Oppmøte Stavanger (Tananger) senest kvelden 20 mai. Til nå skal ingen på her og jeg ønsker å spare tid her pga jeg skal nå Ålesund tidligere enn planlagt. Derfor reiser jeg videre fra Stavanger (Tananger) uten noe pause.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Ålesund før 31 mai.

Ålesund - Bodø - 31 mai - 13 juni:
* Oppmøte i Ålesund senest kvelden 30 mai.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Bodø før 14 juni.

Bodø - Tromsø - 14 juni - 24 juni:
* Oppmøte i Bodø senest kvelden 13 juni.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Tromsø før 25 juni.

Tromsø - Kirkenes - 25 juni - 07 juli:
* Oppmøte i Tromsø senest kvelden 24 juni.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Kirkenes før 08 juli.

Kirkenes - Belomorsk - 08 juli - 20 juli:
* Oppmøte i Kirkenes senest kvelden 07 juli.
* Det er ingen som hopper av i Belomorsk

Belomorsk - St. Petersburg - Helsinki - 21 juli - 08 august:
* Oppmøte senest morgenen 21 juli i Belomorsk.
* Bør ikke bestille billett hjem fra St.Petersburg før 03 august. Vi planlegger en del dager i St.Petersburg og forhåpentligvis kommer vi til byen en del dager før dette.
* Oppmøte i St. Petersburg senest kvelden 02 august.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Helsinki før 08 august.

Helsinki - Stockholm - 08 august - 15 august:
* Oppmøte i Helsinki senest kvelden 07 august.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Stockholm før 16 august.

Stockholm - Gøteborg - 16 august - 28 august:
* Oppmøte i Stockholm senest kvelden 15 august.
* Bør ikke bestille billett hjem fra Gøteborg før 29 august.

Gøteborg - Arendal - 29 august - 30 august:
* Oppmøte i Gøteborg senest kvelden 28 august.
* Bør ikke bestille billett hjem før 31 august (eller helst vente. Vi har her muligheten til å legge kursen om f. eks Skagen på hjemveien siden dette er siste etappe).

Subject: Februar nyheter
Dato: Søndag 22 februar 2004

Hei alle sammen.

I dag er det fastelavenssøndag (22 feb). Det er skikkelig uvær ute, det blåser og snør. Dermed er ikke lysten til å dra på seiltur riktig til stede i dag. Dagene er nå blitt lengre så når sola er fremme og jeg kjenner den varmer har jeg lyst til å starte båtpussen. Det er nok likevel nesten to måneder igjen før jeg begynner å vaske og polere båten. Jeg regner med å bruke deler av påska til båtpuss. Det som skal gjøres er vasking utvendig, polering og stoffing som er standardting som gjøres hvert år. I vinter er også motoren tatt ut av båten. Dermed blir det også noen timer ekstra for å sette den inn, men det skal ikke være så vanskelig.

Siste måneden har jeg fått tak i nødpeilesender (EPIRB) og ekstra seil samt sendt litt mer info til Russland. Jeg måtte sende litt mer detaljert plan over Russlandsetappen. De liker å vite hva man har planer om der borte.
Jeg håper å få visapapirene for oss fire som trenger dette i løpet av et par uker. Hvis ikke får jeg purre på de selv om vi har god tid enda. Tillatelsen for å seile gjennom kanalene er sendt til Moskva. Der skal den gjennom en papirmølle som tar et par måneder.

Det var 10 stykker av dere som svarte på sovepose-spørreundersøkelsen i forrige måneds mail. De fleste ønsket sovepose. Dermed blir det det som jeg belager meg på. Jeg kommer til å ta med både sovepose og dyne til meg selv, så snakk med meg før du pakker så kan i alle fall en person per etappe låne dyne dersom det er ønskelig.

Håper dere begynner å glede dere, jeg gjør i alle fall det.

Mvh Rune

Subject: Januar nyheter
Dato: Onsdag 21 januar 2004

Godt nytt år alle sammen.

Helt til nå har jeg kunne si "...neste år skal jeg på tur...", men nå er det "...i sommer…", og det er ikke lenge til! I det minste føles det slik, men det er jo heldigvis en stund igjen.
Det har ikke skjedd det helt store den siste måneden verken på webben eller i båten, men tenkte å sende en liten månedlig mail likevel.

Sengetøy:
Enten kan jeg ta med meg 4 puter og 4 dyner og så tar dere bare med dyne-/putetrekk og laken eller så tar dere med deres egen sovepose. I båten er det ikke så god plass så laken, pute og dyne/ sovepose må ryddes bort hver morgen og tas frem igjen hver kveld.
Derfor lurer jeg på hva dere ønsker: enten egen sovepose eller pute og dyne? Send meg en mail om hva du ønsker.

Russland:
Rett før jul sendte jeg søknadspapirer til agenten min i Russland. Dette var søknadspapirer om å seile gjennom Russland. Å få behandlet denne kan ta et par måneder gjennom byråkratiet der borte, men jeg regner med at dette går greit da det har gått greit for de andre som jeg har hatt kontakt med.
Jeg har ikke fått noen invitasjonspapirer fra agenten min enda, men skal i løpet av uka finne ut hvordan dette bør gjøres best mulig. Det er ikke problemer å få 30 dagers visum, men Torbjørn og jeg ønsker litt lengre. Dette må spesialbehandles, og ting som ikke er rett frem er dessverre ikke så enkelt i Russland. Vi har enda god tid på dette, så jeg regner med det går greit. Fikk nå, i kveld, ny mail fra agenten om at det ser ut til å kunne fikses greit likevel, mot litt ekstra penger selvfølgelig.

Flere plasser ledige:
Russlandsetappene er nå vanskelig å melde seg på, men det er enda en del plasser igjen langs norskekysten. Det er bare å få med seg flere som har lyst til å bli med på turen. Bare husk det er fullt når vi er fire stykker (med meg).

Mvh Rune

http://home.no.net/solhoi/

Subject: Desember nyheter
Dato: Tirsdag 16 desember 2003

Hei alle sammen.

Den siste måneden er det for det meste blitt Russlandsetappene som har hatt prioritet da dette snart må være klart. Jeg har ikke klart å skaffe en som kan snakke russisk til etappene i Russland, men jeg håper at de jeg skal ha kontakt med der borte snakker såpass engelsk at vi klarer oss. Når vi kommer til Belomorsk får vi om bord en russisk pilot så da snakker i alle fall han språket.

Siden forrige mail har jeg snakket med de fleste av dere og oppdatert lista over mannskap etter ønsker og plass. De som meldte sin interesse først har fått prioritet.

Jeg har også gått gjennom og gjort noen småendringer på datoene på etappene. Jeg har satt etappeoversikten i "endelig versjon" slik at dere nå kan betrakte den som endelig. Dersom det er noen som finner noe dere lurer på er feil med lista er det fint om dere sier ifra slik at jeg får sett og event. rettet dette opp så tidlig som mulig.
Som skrevet tidligere må dere være på avgangstedet senest kvelden før etappestart.
Hjemreise bør bestilles datoen neste etappe skal starte. Dette for at jeg ikke vet når vi kommer inn i havn siste kvelden før neste etappe.

Det er fint om dere setter dere litt inn i historie og hva som er verd å se på etappen(e) dere skal være med på. Turen blir mer interessant for alle parter dersom alle får være med å bestemme litt. Jeg klarer ikke å få lest like godt om alle etappene så jeg håper dere kan oppdatere meg (og resten av mannskapet) med ting underveis.
Dersom dere finner interessante webadresser om steder/ ting å besøke så send de til meg, så kan vi samle de på linksiden. Jeg skal også selv prøve å finne en del linker til linksiden etter nyttår.

Jeg ønsker dere alle en god jul og et godt nytt år.

Mvh Rune

http://home.no.net/solhoi/

Subject: November nyheter
Dato: Mandag 24 november 2003

Hei alle sammen.

Her kommer siste nytt i planleggingen for Norge rundt.

Mannskapslista:
Mannskapslista begynner å fylles opp. De fleste etappene er fylt opp allerede. Det er faktisk for mange påmeldte på enkelte etapper. Jeg har satt en grense på maks fire personer om bord på hver etappe. Jeg kommer til å kontakte dere frem mot jul på telefon for å høre om dere fremdeles ønsker den/ de etappene dere er satt opp på.

Når jeg nå oppdaterer lista over mannskap på etappene setter jeg opp et mannskap på tre, men dersom det er flere interesserte, settes disse opp som reserve.
Jeg har laget en adresseliste som kan brukes for å kontakte hverandre. Den er ikke tilgjengelig fra menyen på internettsiden pga søkemaskiner på internett som kan missbruke mailadressene. Adressen er denne: X
Legg den til favoritter eller ta vare på denne mailen. Jeg mangler en del informasjon på noen personer. Det er fint om dere sender meg manglende informasjon. Dersom du i tiden frem mot sommeren finner ut at du ikke kan være med pga spesielle ting som dukker opp, så ta kontakt med første reserve slik at andre som ønsker det kan få bli med.

Datoer på etappene og billetter:
Før nyttår skal jeg ta en siste sjekk på datoene for etappene. Etter dette, kan dere begynne å bestille billetter. Jeg sender dere en ny mail når datoene er sjekket.
Datoen for etappestart blir da den sikreste datoen man kan bestille til. Uvær og andre problemer kan selvsagt endre disse datoene, men jeg kommer til å strebe etter å nå disse datoene. Det er nok kanskje best å ha en avbestillingsforsikring der dette er mulig.

Dere må være på avgangstedet senest kvelden før etappestart.
Hjemreise bør bestilles datoen neste etappe skal starte. Dette for at jeg ikke vet når vi kommer inn i havn siste kvelden før neste etappe.

Jeg vet ikke om det er mulig, men det billigste er sannsynligvis å skaffe tur-retur billett. Man må da sjekke om noen på forrige/ neste etappe kan overta returbilletten.


Ellers går den generelle planleggingen greit. Det er enda en del innkjøp å gjøre til Gurine samt noen ting i som kan gjøres vinterstid i stedet for å vente til våren.

Jeg gleder meg, håper dere gjør det samme.

Mvh Rune

Subject: Datoer og liste over interesserte er oppdatert
Dato: Torsdag 23 Oktober 2003


Hei alle sammen.

Flott at dere har lyst til å være med på seiltur neste år. Det hadde ikke vært så trivelig helt alene i fire måneder.

Jeg har nå oppdatert datoer for etappene samt laget en liste over hvem som har lyst til å være med hvor.
Dersom dere finner noe feil på websidene er jeg takknemlig for tilbakemelding om dette.

Båten er nå satt på land i Grimstad og snøen har lagt seg her i Arendal.
Været frister ikke meg til seiltur nå, så nå er det bare å fyre på peisen og planlegge innendørs.
Dersom dere vet om noe interessant som foregår i byene/ tettstedene vi skal innom eller at dere har veldig lyst til å besøke et spesielt sted er det enda muligheter til å endre litt på datoer og havner.
Dersom dere lurer på noe, er det bare å spørre.

http://home.no.net/solhoi

Mvh Rune